Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Държавата очаква 1 млн. лв. постъпления от находище „Камъка“

Варненското дружество „Пътища и мостове" ЕООД пък е определено за концесионер на находище „Суворово-2”

Държавата очаква 1 млн. лв. постъпления от находище „Камъка“

Снимка: Pixabay

Правителството определи  дружеството „Ягуар-02“ ЕООД, гр. Ихтиман за концесионер на находище „Камъка“. Става дума за добиване на строителни материали – гнайсгранити. Концесията се предоставя за срок от 35 години, като през този период концесионерът ще вложи 400 хил. лв. за добива. Очакваните концесионни плащания за целия период са над 1 млн. лв., съобщават от правителствената информационна служба.

По закон плащанията от концесии постъпват в държавния бюджет и в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ - в случая това е Ихтиман, уточняват от МС.

Монтанското дружество „Креди" ЕООД пък ще добива кварцови пясъци от находище „Доктор Йосифово", участък „Север", реши още правителството. Находището е разположено в землището на едноименното село, област Монтана. Концесията и за него е 35 години. През този период дружеството ще инвестира над 254 хил. лв. за добивната дейност - закупуване на земя, механизация и оборудване, проектиране и съгласуване на проекти и др. Очакваните концесионни плащания за целия период ще надхвърлят 756 хил. лв. без ДДС. 

Още по темата

Междувременно стана ясно, че варненското дружество „Пътища и мостове" ЕООД е определено за концесионер на находище „Суворово-2” и ще добива строителни материали - варовици, от находище. Находището е разположено в землището на едноименния град, област Варна. Концесията се предоставя за срок от 35 години. През този период дружеството ще инвестира около 163 хил. лв. за добива. Очакваните концесионни плащания за целия период на договора ще надхвърлят 350 хил. лв. без ДДС. В съответствие с изискванията на Закона за подземните богатства тези приходи постъпват в държавния бюджет и в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ - в случая това е Суворово, уточняват още от пресслужбата на кабинета.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Икономика и политика
Работата от вкъщи става част от новата реалност на трудовия пазар